Kristen tro og militær

Kristeligt Dagblad har for nylig bedt forsvarschef Hans Jesper Helsø skrive dagbog en bestemt dato.Han benyttede lejligheden til at fortælle følgende: “I de første år måtte jeg ofte forsvare, hvordan jeg som kristen kunne bære uniform. I dag oplever jeg det anderledes. Fra kirkelige kredse bliver der udtrykt glæde over, at det er et menneske, der er bevidst kristen, der er blevet forsvarschef.“ Det er åbenbart ikke kun med hensyn til alkoholforbrug, at stadig flere kristne driver med strømmen.
Endnu i forsvarschefens ungdom var der i menighederne ofte markante pacifistiske mindretal, der kunne anfægte de militære samvittigheder. Men en ny generation er kommet til, og den indtager oftest den politisk korrekte militærvenlige holdning, hvilket bl.a. har muliggjort,at Danmark to gange inden for fem år har deltaget i en angrebskrig. En af årsagerne til denne tragiske udvikling er, at størstedelen af de relativt mange militærnægtere, der har været siden ungdomsoprørets dage har vist sig at være bekvemmeligheds-militærnægtere, idet kun få af dem er gået ind i et livslangt engagement i fredsbevægelsen.
Henning Sørensen
Irisvej 17
8500 Grenå