KrF rejser sag om børnemishandling

„Det er beskæmmende, at otte danske børn hvert år dør af mishandling. Tallene kommer bag på mig, netop fordi vi i Danmark har et opsøgende og forebyggende system af sundhedsplejersker, pædagoger, socialrådgivere og læger, der har tæt kontakt med børnefamilierne“.Det siger Kristeligt Folkepartis socialordfører, Tove Videbæk.
En international undersøgelse fra FN´s Børnefond, UNICEF viser, at Danmark ligger i den dårlige ende, når det gælder vanrøgt af børn. Vi ligger på den tiende dårligste plads. De otte danske børn, der i gennemsnit bliver mishandlet til døde, er ofte under et år gamle.
Tove Videbæk, der også er formand for Folketingets Socialudvalg, har konfronteret socialminister Henriette Kjær med de triste tal. Det skete i samråd i Socialudvalget, hvor mødet handlede om anbragte børn, der hjemtages af kommunerne af økonomiske grunde.
„Hvis der er tale om, at kommuner sender anbragte børn hjem på grund af økonomi, kan jeg være bange for, at disse børn er nogen af dem, der er i risikogruppen for at blive mishandlet i hjemmet. Der er jo en grund til, at de er anbragt udenfor hjemmet“, siger Tove Videbæk.
Hun undrer sig over, at Danmark kan have en så dårlig placering.
„I Danmark har vi en underretningspligt, hvor alle har pligt til at fortælle myndighederne, hvis de har mistanke om, at børn bliver udsat for mishandling eller vanrøgt. Underretningspligten gælder os alle sammen, men vi bruger den åbenbart ikke, som vi burde“, siger Tove Videbæk.