Merethe Due fylder 60 år

For 10 år siden fejrede Merethe Due Jensen sin 50 års fødselsdag i mediernes søgelys på Christiansborg.

Dengang vidste hun ikke, at hun skulle miste sin søn ved en ulykke og senere sin mand i løbet af det næste tiår.
Ebbe Jensen, som var kom-munikationsdirektør for Handelskammeret, døde i august 2001 efter længere tids kræftsygdom.
For 10 år siden var Merethe i færd med at kæmpe for sine politiske mærkesager: de ufødte børns ret til livet, kampen imod de moderne højteknologiske metoder til kunstig befrugtning og abort, afskaffelse af børneporno samt en opstramning af folkeskolens formålsparagraf, hvor værdibegrebet om kristendom skulle indgå. Bornholmeren Merethe Due Jensen stod fast som en klippe på disse områder, hvilket gav nogle af hendes politiske modstandere på Christiansborg grå hår.
I dag er Merethe Due Jensen lærer på Easjasskolen i Hvidovre, hvor hun netop har fejret 25 års jubilæum. Hjertet er fortsat hos børnene og i særdeleshed hos dem med de særlige behov.
Merethe Due Jensen voksede op uden for Nexø på et lille husmandssted under beskedne forhold. Til stedet hørte tre køer, et par grise og en håndfuld høns.
Merethe kom i lære hos den lokale købmand, men hun følte en stærk trang til at prøve nye udfordringer i København.
I 1965 blev hun gift med Nørrebro-drengen Ebbe Jensen. De var gift i 36 år.
Efter en årrække som bogholder valgte hun at hjælpe sin mand med fotoforretningen i Griffenfeldsgade på Nørrebro.
I 1973 var hun lærervikar på Hans Tausensgade Skole, og senere læste hun til lærer på Københavns Dag- og Aftenseminarium og formåede samtidig at klare lærergerningen som fuldtidsansat lærer på Thomasskolen i Skovlunde.
I 1988 blev Merethe Due Jensen indkaldt til Folketinget, som suppleant for daværende boligminister Flemming Ko-fod-Svendsen. Det varede dog kun 4 måneder, og der skulle gå fem år, før Merethe Due Jensen igen var tilbage i Folketinget som afløser.
Merethe Due Jensen er taknemmelig for livet og kan se tilbage på et spændende liv, men også på store menneskelige tab. Alligevel vælger hun at se positivt på fremtiden og glæder sig over sit arbejde med børn, som fortsat er en hjertesag for hende.
Merethe Due Jensen holder den 13. september sin 60 års fødselsdag i Esajas skolens festsal, hvor hun vil fejre dagen med sine kolleger, venner, børnebørn og familie.
Der er åbent hus på dagen den 10. september på sommeradressen, Kystvejen 224 i Strøby Egede, kl. 14-17.