Jürgen Eisen:
Tilbage til Tyskland efter syv år som præst i Danmark

Rolig, fattet og med begge ben på jorden. Man skulle tro, han hører til de sindige midtjyder, men nej. Han kommer længere sydfra, fra Tyskland, selv om han de sidste syv år har været præst for Apostolsk Kirke i Århus.Jürgen Eisen er 33 år, gift med danske Miriam, og parret har tre børn, på hhv. fire, to og nul år. Miriam er blevet kendt de senere år som sangskriver og lovsangsleder på cd’en ”Indtil nu…”, som hun har stået for at udgive.
Men hvor kommer Jürgen ind i billedet?
– Jeg kom i Apostolsk Kirke i Tyskland og meldte mig derfor til International Apostolsk Højskole i Kolding, hvor jeg gik to år, fortæller den sindige tysker på perfekt dansk.
Og der mødte du Miriam?
– Nej, hende mødte jeg ved en ungdomskonference i Berlin en sommer. Derefter gik vi et år sammen i Kolding.

Mellemlandede i London

– Vi var noget uenige om, hvor vi skulle være efter høj-skoleopholdet. Derfor sagde vi ja til, at jeg skulle blive medpastor i en menighed i London i to år, mens Miriam læste musik.
Men da de to år gik på hæld, blev det unge par kontaktet vedr. Århus. Og nu er det blevet til syv år, først halvandet år som ungdomsledere og derefter fem et halvt år som pastorpar for menigheden, der på det tidspunkt var på et lavpunkt.

Menigheden fordoblet

Blev det så til syv fede eller syv magre år?
– Vi har haft en god tid i Århus. Menigheden er vokset. Ja, faktisk er den næsten fordoblet, dels fordi nye er kommet med, dels fordi vi har en masse børn! Den er nu oppe på ca. 120 medlemmer, og økonomien er også fordoblet.
Hvor skal I hen nu?
– Jeg er blevet kaldet til at være pastor for Apostolsk Kirke i byen Celle i Tyskland. Hele min familie kommer derfra, og min far, der er pensioneret, har været ulønnet pastor for menigheden.

Gråd og glæde…

Er du nu rigtig godt træt af Danmark?
– Nej, overhovedet ikke! Vi har haft en god tid her. På en måde kan man sige, at jeg rejser med et øje, der græder, og et øje, der smiler. Der har altid ligget et kald til Tyskland et eller andet sted i mit hjerte.
Hvordan har du oplevet danskerne, set udefra?
– Der er en stor åndelig åbenhed for tiden, en øget åndelig bevidsthed blandt mennesker.
– Udfordringen til kirkelivet er at kunne sætte os ud over os selv og række ud til dem, som har brug for Gud.
– De kristne skal stryge janteloven. Der er stadig meget af jantelovens tankegang i kirken: ”Du skal ikke tro, du er noget“ osv. I Tyskland er der ligesom i Amerika lidt højere til loftet – større bevægelsesfrihed.

…og golf!
Nu vi snakker bevægelse: Hvad laver du i din fritid?
– Jeg elsker golf! Jeg trænger med jævne mellemrum til at komme ud i naturen. Og når jeg er rigtig ”træls” (han har lært jysk!), plejer min kone at sige: Nu trænger du vist til et spil golf!
Og det hjælper ham til at holde begge ben på jorden.