USA hylder sine helte

USA’s præsident og tusindvis af kirker mindes terrorangrebet mod Pentagon og World Trade Center d. 11. september
Over 200.000 kirker over hele USA markerer i dag årsdagen for terrorangrebet 11. september 2001, der kostede omkring 3.000 mennesker livet. Men dagens fokus er ikke terroren, men de mange helte, som gjorde en uvurderlig indsats under de traumatiske begivenheder.
Mindehøjtideligheder landet over koordineres af de to bevægelser ”Mission America Coalition” og ”Honor our Heroes (HOH)”, som især vil huske politiets, brandvæsenets og sygehuspersonalets mod og offervilje under og efter d. 11. september. For ikke at glemme de mange frivillige, som deltog i redningsarbejdet.

Årsdagen for terrorangrebet markeres ved at hylde de mange redningsfolk, der satte deres liv på spil for at redde så mange som muligt fra de sammenstyrtede bygninger.
Jesus er også en helt

– Vi opfordrer pastorer at opmuntre folk til at bringe mennesker til gudstjenesten, som har været helte i deres eget liv, så at de også bliver hædret, udtaler HOH’s landsleder, pastor Glen Barth til Charisma. – Men mest af alt vil vi ære Jesus Kristus, mens vi peger på det håb og helbredelsen, Han tilbyder alle, der vender sig til Ham.
Omkring 80.000 mennesker besluttede sig for at blive kristne under HOH’s møder i 2002. Flere end 60 kirkesamfund, der tilsammen repræsenterer over 200.000 kirker, samt kirkelige organisationer som Campus Crusade for Christ og Det internationale Bibelselskab støtter HOH.

Bush til gudstjeneste

Tidligt i morges deltog USA’s præsident George Bush i en forbønsgudstjeneste og holdt et minuts stilhed for at markere årsdagen for 11. september, oplyser Associated Press. Gudstjenesten fandt sted i St. John’s Episkopale Kirke i Washington DC, en kirke, der ofte er blevet besøgt af præsidenter.
Derefter samledes George og Laura Bush med personalet på plænen foran Det hvide Hus i et minuts stilhed – kl. 08.46 lokal tid, nøjagtig det tidspunkt for 2 år siden, hvor det første fly ramte World Trade Center.

Chok – men ingen effekt

Terrorangrebet, det værste i USA’s historie, satte hele nationen i chok. I de traumatiske dage søgte millioner af amerikanere til kirken for at finde trøst eller håb i det totalt meningsløse.
– Folk stiller sig op i kø flere timer, før gudstjenesterne begynder, rapporterede en national radiostation en uge efter katastrofen, og mange kirker, bl.a. Brooklyn Tabernacle, kunne melde om hundredvis af omvendelser.
Men ved løbende undersøgelser det følgende år kunne den kendte kirkeanalytiker George Barna konstatere, at terrorangrebene ikke havde haft nogen varig effekt på 9 ud af 10 amerikaneres trosliv.
Måske derfor forventes det nu, i anledning af toårsdagen for terrorangrebet, at Bush erklærer 11. september for National Bededag og Patrioternes Dag, oplyser AP.