19 dræbt af terrorbombe i Haifa

Fredsprocessen i Mellemøsten blev i sidste uge sat lysår bagud, da en selv-mordsbomber raserede en restaurant, der ejes af en israeler og araber i fællesskab.19 personer blev dræbt og over 60 skadet, da den kvindelige selvmordsterrorist sprængte sig selv i luften på restaurant Maxim i Haifa lørdag den 4.oktober. Restauranten var fuld af folk, som spiste sabbat-middag.
Den 29-årige kvindelige advokat Hanadi Jaradat fra Jenin gik ind i den populære restaurant ved 14.15-tiden og udløste bomben, som var fuld af metalsplinter. De blev skudt ud som dødelige projektiler.
Folk blev bragt til Rambam-hospitalet, Karmel-hospitalet og Bnei Zion-hostpitalet.
– Jeg så dem smile og le, og et sekund senere lå de blodige og lemlæstede. Livet blev givet os som en gave. Nu vil jeg bare skrige til himlene, sagde Ruth Ginton fra sygesengen på Karmel-hospitalet i Haifa til Israels radio.

Symbol på sameksistens

Restauranten ejes af en israeler og en araber i fællesskab. Kunderne regnede derfor med, at den aldrig ville blive udsat for en terroraktion. Det var den fjerde terrorbom-be i Haifa i løbet af to år, og dette var den største bom-be.
Israelske soldater sprængte natten til søndag terrorkvin-dens hus i Jenin. Israelske helikoptere gennemførte også to gengældelsesangreb i Gaza. Husene blev ifølge israelske efterretninger bl.a. brugt til at lave våben.
Vidar Norberg