Hans Christian Jochimsen
Energisk gospelentusiast

Han er blevet kaldt „Danmarks Mr. Gospel“ – og ikke uden grund. Hans Christian er dirigent for kæmpekorene Going Up Gospel Choir (300 sangere) og Copenhagen Gospel Voices (275 sangere), begge folkelige kor, hvor alle kan være med. Desuden står han i spidsen for koncertkoret Opstand Gospel Choir, kendt fra tv og cd-indspilning.
D. 24. – 26. oktober står han for 11. gang som vært for Århus Gospel Festival – et tilløbsstykke der samler op mod 800 sangere fra hele landet. Konceptet er enkelt: Importér et parti solister og musikere fra USA og gå så i gang med optræning af de stive danskere. I løbet af en weekend kan de så lære at synge 10-12 sange og endda nå at holde koncert søndag eftermiddag!

Anerkendelse

Som sangskriver har Hans Christian opnået stor anerkendelse. Hans sange bliver bl.a. brugt i USA, Japan, England, Tyskland, Frankrig, Italien, Norge, Polen, Tjekkiet, og Færøerne.
Hans Christian er også en efterspurgt underviser i både Danmark og i en række europæiske lande.
Han har også afholdt workshops for nogle af Danmarks største virksomheder: Folketinget, DR, Den Danske Bank, TDC, SAS Radisson, Falck Securitas, Mærsk m.fl.
Verdens største gospel event „Gospel Music Workshop of America“ – med ca. 25.000 deltagere – har også fået øje på den danske sangskriver. 3 gange er han blevet inviteret til at undervise og præsentere sine sange – som den eneste hvide og europæer.

Ingen roser uden torne

Men vejen til berømmelsens tinde har ikke været uden torne. Han begyndte at gå til klaver som 6-årig, ledte sit første kor som 17-årig og kom ind på Jysk Musikkonservatorium som 18-årig. Her studerede han til klassisk pianist – men fik aldrig den sidste eksamen.
Han havde fået seneskedehindebetændelse i håndled og arme af den megen øvelse. Ikke desto mindre kaldte hans lærer ham for „et talent, der ikke er set indenfor de sidste 10 år på musikkonservatoriet“.

Gospel giver mening

I dag kan han se en mening med at han ikke skulle blive klassisk pianist.
– Det er et meget ensomt job, som jeg er alt for socialt anlagt til, har han tidligere udtalt til Udfordringen.
Og så giver det mening at arbejde med gospel:
– Det at se folk komme trætte fra arbejde en tirsdag aften kl. 17.00, og så hvordan de syngende og glade cykler ned ad Nørre Allé efter to timers gospelsang. Det er det hele værd!
Selv om det kan være svært at leve af at være dirigent i lille Danmark er det ikke desto mindre lykkedes for Hans Christian Jochimsen. I 1997 stiftede han foreningen The Gospel Factory, der står bag hans arrangementer og assisterer de over 100 gospelkor i Danmark som „ressourcebank“.