Evangelist mødte oprørsleder

Den norske evangelist Aril Edvardsen blev for nylig inviteret hjem til lederen for oprørsstyrken RCD som kontrollerer Øst-Kongo – guvernør Xavier Ciribanya Cirimwami.– Vi havde en meget interessant samtale om fredsarbejde, om Jesus og om evangeliet, siger Aril Edvardsen, som var i Kongo for at holde ”venskabskorstog” og seminarer for lokale ledere.
Provinsen Kivu har helt siden Kongo blev uafhængigt i 1960, oplevet krig og oprør. I dag hersker der usikker fred mellem RCD og flere mindre oprørsgrupper og regeringen i Kinshasa. Ifølge tal fra FN er 3 millioner civile blevet dræbt i Øst-Kongo de tre sidste år. Men i år er tallet steget til 4,1 millioner.
Massemøderne under kampagnen fandt sted på stadion i Syd-Kivus hovedstad Bukavu. 30.000 mødte op til det første møde og i alt fik 49.000 mennesker den første lektion af Aril Edvardsens brevkursus ”Det Nye Liv”.