Rumænsk højesteret:
Hanne og Erik Terp frikendt

Efter tre års ventetid er Han-ne og Erik Terp nu endelig ved retten frikendt for beskyldningerne for børnemishandling.

Hanne og Erik Terp har stået under anklage i tre år

Anklagen imod dem var rettet af to tidligere medarbejdere i deres kristne hjælpearbejde Lovelight i Rumænien, Sanne og Jesper Fuchs.
Også Dansk Europamission, som havde formidlet støtte til parrets arbejde, trak sig efter besøg med en psykolog og generalsekretæren ud i 1999.
Efter en stor medieomtale i 1999 blev parret i december 2000 varetægtsfængslet i 24 timer og ventede derefter 10 måneder, før sagen blev rejst imod dem. Men i december 2002blev den afvist af den lokale ret i Arad. Den fandt ikke grundlag for at føre en retssag efter en række retsmøder.
Anklageren appellerede imidlertid sagen til en højere ret, hvor de som tidligere omtalt i Udfordringen uge 36, i maj blev dømt skyldige.
Men ved den højeste og sidste appel-instans, der svarer til Højesteret i Danmark, afsagde de tre dommer den 8. oktober kendelsen: Ikke skyldig.
Hanne og Erik Terp anser sig dermed for fuldstændig rensede for alle de anklager, der var rettet mod dem – også fra dansk side, da disse også har været med i sagens akter.
På grund af sagen blev børnene fjernet fra Lovelight, og ægteparret har ikke været i stand til at fortsætte deres normale arbejde. Hanne Terp har været syg og er for nylig blevet opereret for kræft for anden gang. Parret håber nu at kunne få fred og ro. De er meget taknemlige for dommen og sagens afslutning og vil nu overveje, hvad de videre skal, siger de til Udfordringen.