Derek Prince
Kendt bibellærer død

Derek Prince, en udsøgt bibellærer og forfatter, er død efter lang tids sygdom. Han blev 88 år, og boede de sidste mange år i Jerusalem. I 1946 blev han gift med danske Lydia Christensen, som var leder af et børnehjem i Jerusalem, og blev med det samme ”far” til otte små piger, seks jødiske, en arabisk og en engelsk.
Lydia kom fra Korsør, hvor hun var en af de første omvendte, da navnkundige pinsepionér Andreas Endersen fra Elim i København startede virksomhed i Korsør. I hendes badekar blev siden mange nyomvendte døbt! Lydia døde i 1975.
Tre år senere blev Derek gift med Ruth Baker fra USA, en enlig mor til tre adopterede børn, og familien voksede betydeligt. Ruth døde i 1998 og Derek har nu efterladt sig 11 børn og flere end 150 nærmeste slægtninge.
I Danmark blev Derek Prince mest kendt for sine seks bøger i serien ”Troens grundvold” og bogen ”Bøn og faste” (begge Forlaget Royal). Hans undervisning var altid grundig og systematisk, og derfor et ”must” for mange nykristne i 70’erne og 80’erne.
Derek Prince blev født i Indien i 1915, uddannet i England på Eaton og Kings College og studerede filosofi på Cambridge University.
Da Anden Verdenskrig afbrød studierne blev han rekrutteret til infirmeriet i den britiske hær, hvor han også blev omvendt i 1941.
Mod krigens slutning blev Prince udstationeret i Palæstina, hvilket gav ham førstehåndskendskab til begivenhederne forud for staten Israels oprettelse og stor interesse for jødernes sag. Bogen ”The last word on the Middle East” (Kingsway) er vanen tro et systematisk forsvar for jødernes ret til deres eget land.
Derek Prince skrev over 50 bøger over bibelske temaer som Helligånden, tro og helbredelse. Midt i 80’erne blev han meget optaget af emnet ”udfrielse fra onde ånder”, skrev bøger herom, og blev derved en kontroversiel figur i mange kredse.
Hans bøger og undervisningsbånd er blevet spredt til det meste af verden, og Derek Prince nåede i sit lange liv at besøge over 50 lande.
En oversigt over Derek Prince’s materialer kan ses på sitet www.derekprince.com, hvor man også kan høre ham fortælle sin livshistorie.
Derek Prince blev begravet i Jerusalem d. 26. september.

Derek Prince er
”Ugens Klassiker” – Tryk her