Usmagelig nekrolog

Det var forstemmende at læse Neerskovs eftermæle over Kenneth Hagin i sidste uge. Hvad har forslidte klicheer, som at troen gøres til en præstation, eller at „tabere“ mister troen, at gøre i en nekrolog – hvis det da ikke er for igen igen at yppe kiv over for længst begravede konflikter. Som læsere spares vi heller ikke for spydigheder angående Hagins litterære kvaliteter, uagtet at hans bøger med al respekt har velsignet mange gange flere troende end Neerskovs ditto. En nekrolog plejer i anstændighedens navn at fokusere på det, som var godt. Og har man ikke hjerte til at holde sig til det, kunne man i det allermindste have holdt sig til de kolde facts. Jeg har heller ikke fantasi til at forestille mig, at andre kirkeledere ville være blevet udsat for noget tilsvarende.

Jesper Veiby
Valdemarsgade 38, st.
9000 Aalborg