2.675.000 for en pinsekirke

De 30 medlemmer i Pinsekirken i Hobro vil ikke længere bruge en kvart million kroner om året på mursten. De vil hellere bruge penge på at hjælpe andre mennesker2.675.000 kroner er det beløb, som du skal skrive på checkhæftet, hvis du vil købe Pinsekirken i Hobro. Den blev sat til salg i oktober og har allerede fået hjælp til salget af de lokale aviser, som har bragt artikler om muligheden for at få sig en noget anderledes liebhaverbolig.

Pinsekirken i Hobro blev bygget for kun 13 år siden. Nu har menigheden sat kirkebygningen til salg. Den er for dyr at bo i.

– Vi ønsker at bruge vores penge på mennesker frem for på mursten, lyder begrundelsen for salget fra kirkens præst, Claus Hermansen.
– Fordelingen af vores økonomi har været skæv. Vi bruger flere penge på bygningen, end vi har lyst til. Omkring en kvart million kroner om året bliver det til, og det er mange penge i forhold til, hvor meget vi rent faktisk bruger bygningen, siger han.
Kirken blev opført i 1990, og prisen for byggeriet inkl. grund og inventar var 2.350.000 kroner. Pinsekirken har stadigvæk en restgæld på et par millioner kroner i bygningen, som er på 251 kvadratmeter plus 81 kvadratmeter indskudt dæk på 1. sal.
Hvis bygningen sælges til udbudsprisen, kan Pinsekirken i Hobro altså indkassere et overskud på omkring en halv million.
Kirken har i dag omkring 30 medlemmer, og beslutningen om at sælge kirken blev truffet på et møde for kirkens medlemmer.

Pinsekirkens præst, Claus Hermansen, har stor respekt for dem, som for 13 år siden byggede kirken
Ændrede behov

Claus Hermansen og de øvrige kirkemedlemmer ønsker sig i stedet en mere funktionel bygning, som de enten vil købe eller leje.
– Kirken blev opført for omkring 13 år siden, og vi har stor respekt for dem, som dengang virkeliggjorde det, Gud lagde hen til dem at gøre. Men kirkens behov har ændret sig siden da, og dét har også været med i vores overvejelser, da vi besluttede at sætte kirken til salg, oplyser Hobro-præsten.
I første omgang forventer Claus Hermansen, at Pinsekirken i Hobro i en periode kommer til at låne eller leje lokaler af kommunen, før de er klar til at rykke mere permanent ind et nyt og mere funktionelt sted.