Afsked med Poul Hoffmann

Forfatteren Poul Hoffmann taler om Bibelen, arkæologi og litteratur på Dansk Bibel Institut i morgen aften (fredag).Den kendte forfatter, der har skrevet omkring 45 romaner og populærvidenskabelige bøger med baggrund i den nærorientalske verdens historie, kommer med et oplæg om arkæologi og litteratur og vil derefter besvare spørgsmål fra salen om Bibelen, fortællekunst og arkæologiens fascinerende verden.
Den 75-årige forfatter er stadig aktiv og har for nylig udgivet romanen Som et segl på dit hjerte på Lohses Forlag. I samme anledning blev en af hans tidligste romaner Kongens mand genudgivet. Begge bøger foregår på kong Davids tid ca. 1000 år f.Kr. , og selv om de er skrevet med årtiers mellemrum, hænger de godt sammen. De viser, at Hoffmann stadig er ung af sind og kan udfordre sine læsere.
En del teologer og historikere benægter i dag, at man kan stole på Gammel Testamente som en historisk kilde. De bestrider hårdnakket, at kong David har levet. Poul Hoffman går en helt anden vej. Han accepterer kildematerialet i Bibelen og fabulerer så fascinerende om personerne og deres tid som virkelige begivenheder, der foregår på et bestemt tidspunkt i historien. Mødet i Selskab for Bibelsk Arkæologi vil være en unik anledning til at møde ham og høre, hvad han har på hjerte. Det er en afskedssalut for forfatteren fra SBAs afdeling på Sjælland, da den kendte forfatter netop er flyttet til Jylland.