Boganmeldelse
Brevet til Gud endte i æbletræet

Højtlæsningsbog for 6-8 årigeLisa går i 3. klasse. Hun er enebarn og bor alene med sin mor, der er bekymret over, at Lisa er overladt så meget til sig selv efter skoletid.Hun har ikke nogen pasningsordning. Tuller rundt for sig selv. Laver lektier og besøger Friedrich Rosenbauer, der er pensionist og tror på Jesus. Her hører Lisa om Jesus. Da moderen vil sende Lisa på fritidshjem efter skoletid, bliver hun ulykkelig og beslutter at skrive et brev til Gud og sende det af sted med en ballon, for „hvis nogen kan hjælpe hen-de, måtte det være Gud“. Ballonen lander i et æbletræ 80 km. væk. Finderen, Lukas og hans søster Anna, sætter en annonce i avisen for at komme i kontakt med afsenderen, og et venskab mellem de to familier opstår. Hos Anna og Lukas oplever Lisa, at det også kan have fordele at være enebarn, for Lukas og Anna skændes meget.
Hos Lukas og Anna hører Lisa om begrebet kristen børneklub og begynder at komme i en klub, hvor hun får en god veninde, Tabea, som hun kan være sammen med om eftermiddagen. Tabea bliver en god erstatning for gamle Friedrich, der dør.
Sproget er enkelt og let forståeligt, men det er en lidt tynd sag, og jeg har svært ved at forestille mig, at ret mange børn vil blive fanget af den. Den er også lidt fremmedartet for danske børn. Hvilke danske børn på 6-8 år vil fx forstå, at Lisas mor bliver sur på Lisa på grund af dårlig karakter i matematik? Det bedste ved bogen er, at det kristne budskab er en integreret del af handlingen, men er det nok til at fange danske børn og få dem væk fra tv- og compu-terskærmen?
Bogen vil først og fremmest blive solgt gennem søndagsskoler og kristne børneklubber og vil formodentlig ikke nå ret langt ud.

Andrea Lederer:
En ballon i æbletræet
54 sider
52 kr.
Logos Media