Indisk kirkeleder advarer:
– Indien er en tikkende bombe

Hinduregering forbyder konvertering, og hindufundamentalister forfølger kristne.
– Hvis ikke Vesten reagerer nu, er vi færdige, siger lederen for Det indiske Kirkeråd, Joseph D’SouzaDen voksende hindufundamentalisme får stadig større råderum og er i færd med at gøre Indien til en tikkende bombe, siger leder af Det indiske Kirkeråd, Joseph D’Souza, ifølge Magazinet.

Joseph D’Souza kæmper for en kasteløs kirke i Indien

Advarslen faldt i en tale under den kristne menneske-rettighedskongres „Grace under Pressure“ (nåde under pres) i London forrige weekend.
Den kristne menneskeret-tighedsforkæmper appellerede til de 1000 delegerede og kirkerne i Vesten om at engagere sig:
– Hvis vi i Indien lader vor røst høre om dette, bliver vi truet på livet. Men hvis I i Vesten stiller op for den forfulgte kirke, kan I blive våben i Guds hænder, sagde D’Souza, leder for All India Christian Church Council.
I Indien angriber ekstreme hindugrupper nu både moderate muslimer, de kasteløse og de kristne.
– Hvis vi ikke står sammen i kampen mod den voksende hindufundamentalisme, som med voldelige metoder forsøger at gøre Indien til en hindustat, er vi alle færdige, sagde D’Souza.
Han henviste til en ny religionslov, som netop er blevet vedtaget, og som vil gøre det vanskeligt for især de kasteløse, dalitterne, at gå over til en anden tro, vurderer kirkelederen. Der er ikke langt fra en diskriminerende lovtekst til voldelige angreb. D’Souza nævnte som eksempel delstaten Gujarat, hvor hinduekstremister begik folkemord i februar og marts 2002, da 2000 civile muslimer blev nedslagtet.