Kina sender missionærer ud

Kinesiske kristne vil bringe evangeliet til buddhistiske, hinduistiske og muslimske
områder af verdenDen kinesesiske husmenighedsleder Broder Yun, også kendt som den Himmelske Mand, og Peter Xu, der også kaldes kinas Billy Graham, var i den forløbne uge i Norge, hvor de delte deres vision ved flere møder og seminarer.

Den Himmelske Mand, Broder Yun.

– Kinesiske kristne har en missionsvision, der udspringer af Apostlenes Gerninger 1,8. Denne „Tilbage til Jerusalem-bevægelse”, som Yun er leder af, ønsker at nå alle folkeslag mellem Kina og Jerusalem. Ønsket er at sende 100.000 missionærer fra Kina til disse områder. De første blev allerede sendt ud i år 2000, udtaler evangelist Eivind Frøen, bestyrelsesmedlem i AsiaLink, der havde arrangeret besøget med Yun og Xu.
De to husmenighedsledere fortalte, at flere kinesiske kristne lærer sig arabisk og læser om mission blandt muslimer.
Det gjorde stort indtryk på de norske deltagere at høre om den intensive træning, som kinesiske evangelister gennemgår. Deres træning starter med bønnemøde klokken fem om morgenen og slutter først klokken 22 – desuden skal de lære de fire evangelier udenad i tilfælde af, at de skulle blive fængslet og dermed ikke have adgang til en bibel.
For kinesiske kristne er „Tibage til Jerusalem-bevægelsen” ikke bare en eller anden ny strategi, men noget de er villige til at gå i døden for. Det er drivkraften i manges liv og tjeneste, og de ser mission som selve Guds hensigt med den kinesiske kirke.
Broder Yun, aktuel med biografien Den Himmelske Mand, opfordrer de kristne i Vesten til at støtte de kinesiske kristne med forbøn og økonomiske midler.
Både Yun og Xu, der har plantet den største husmenighedsbevægelse i Kina med over 20 millioner personer tilknyttede, har været fængslet for deres tro, men er på mirakuløs vis blelvet løsladte igen.
– Dagen/and