Karlsmose dropper Fyn

Kristendemokraternes formand, Marianne Karlsmose, dropper nu Fyns Amt som den region, der skal sende hende i Folketinget. I stedet overtager hun Jan Sjursens opstillingskreds i Århus Amt, da Sjursen ikke stiller op til næste folketingsvalg.
Dermed er Marianne Karslmose så godt som sikker på en plads i Folketinget efter næste valg, hvis Kristendemokraterne altså kommer over spærregrænsen på to procent. Kristendemokraternes andet mandat bliver nemlig normalt hentet i Århus Amt.
Udover Århus 4. kreds, som er Sjursens tidligere kreds, stiller Karlsmose også op i Grenåkredsen, hvor hun tidligere har været kandidat. Marianne Karlsmose har været folketingskandidat siden 1994 og har deltaget i tre folketingsvalg – to i Århus Amt og et i Fyns Amt.
Hendes største valgsucces var ved Europaparlamentsvalget i 1999, hvor hun fik mere end 25.000 stemmer – dog uden at opnå valg.