Indre Mission afviser Rohde

Indre Mission afviser Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, som føler sig forfulgt og udsat for en heksejagt, fordi han i forbindelse med folketingets åbning ikke ville deltage i den traditionelle gudstjeneste, da det var en præst fra Indre MIssion, som skulle prædike.Jens Rohde begrunder sin afstandtagen fra den missionske præst med, at præster fra Indre Mission afviser at døbe børn, som er undfanget uden for ægteskab.
– Jeg kender flere præster inden for IM, der til barnedåb bedyrer, at et barn undfanget uden for ægteskab, er et barn undfanget i synd, skriver Jens Rohde således i Kristeligt Dagblad den 25. oktober.
Indre Missions Tidende (IMT) har talt med flere præster, som jævnligt støder på den holdning, som også Rohde giver udtryk for.
– Rygtet om, at missionspræster nægter at døbe børn fra hjem, hvor forældrene ikke er gift, er udbredt og vedholdende og ødelægger meget for os, siger flere af de præster, som IMT har talt med.
IMT har taget kontakt til Rohde og bedt ham oplyse navnene på i det mindste to præster, som han ved har nægtet at døbe børn undfanget uden for ægteskab.
I sit svar oplyser Jens Rohde navnet på én præst, ligesom han fortæller, at han har hørt det ved to barnedåb, hvor han ikke kender præsternes navne.
IMT kontaktede den navngivne præst for at få hans kommentar.
– Det passer selvfølgelig ikke. Det hører ingen steder hjemme at sige sådan noget ved en dåb, siger han til IMT.
Det er sognepræst Jørgen Jørgensen fra Aabenraa enig i:
– Alle står helt uforstående over for påstanden. Vi har naturligvis prædiket om synd og nåde, men aldrig nogensinde på den måde, som Jens Rohde stiller det op.