Sjælland fik 20.000 bibler gratis

26 Gideonitter fra ind- og udland på „Bibelblitz“ i Danmark. 99 sjællandske skoler modtog „Guds ord“For nylig mødtes Gideonitter fra Island, Finland, Norge, Sverige, Tyskland, USA – og Danmark – for at uddele bibelens Ny Testamente på Sjælland. Alle havde taget fri fra arbejde og betalte selv deres rejse og ophold.
Et par uger inden „Bibelblitzen“ startede, fik Gideonitterne leveret 60.000 eksemplarer af Ny Testamente (NT) fra Det Danske Bibelselskab til lageret i Ringsted. Som noget helt nyt, var der også 30.000 ‘universitets-testamenter’, der er fremstillet i en fiks og meget lækker udgave.

Bjarne Lausten og Henry Hansen, Ringsted, med et vognlæs Ny Testamenter (Foto: Mikael Borre, Dagbladet, Ringsted)

Åndelig åbenhed

Hele 13 unversitetet og højere læreanstalter i København, Roskilde og Odense lukkede op for „Guds ord“, og især de udenlandske gideonitter var overraskede over den danske åbenhed.
– En hel del af de unge fortalte, at de allerede i folkeskolen havde modtaget et af de små blå Ny Testamenter af Gideonitterne. Men derfor ville de alligevel gerne modtage vor særlige universitetsudgave, fortæller Bjarne Lausten fra Esbjerg, medlem af Gideonitternes landskomité.
Aktionen startede den 26. oktober og de 26 Gideonitter havde travlt allerede fra kl. 05.30 om morgenen.
Hele ugen kørte de Sjælland og Lolland-Falster tyndt i egne biler. Ikke mindre end 99 skoler, gymnasier og efterskoler blev besøgt. Samtidigt blev der på et ukendt antal hoteller uddelt de kendte 3-sprogede NT på Dansk-engelsk-tysk.
– Biskop Jan Lindhardt havde anbefalet uddelingen, og der var næsten alle steder åbne døre for Guds Ord, fortæller Bjarne Lausten. – På 5 dage nåede vi at uddele flere Ny Testamenter, end f.eks. vor gruppe i Esbjerg når at uddele på 5 år!
I hvert testamente henvises til en række skriftsteder, hvor man kan finde trøst, hvis man er nedtrykt, angst, fristet, modløs eller bare trænger til fred. Foran er „den lille bibel“, Johannesevangeliet 3:16 skrevet på 25 forskellige sprog.
Gideonitterne er organiseret i 179 lande, og tæller ca. 235.000 medlemmer opdelt i lokale grupper. Bevægelsen uddeler hver uge mere end 1 million Bibler og Ny Testamenter på 80 forskellige sprog til hoteller, hospitaler, skibe, plejehjem og fængsler m.v.
I Danmark er ca. 250 medlemmer fordelt i 20 grupper. Danske Gideonitter uddeler årligt ca. 50.000 eksemplarer af NT.