Netværk i fokus på ung konference

’Netværk’ var det ord, som gik igen på årets REFILL – en konference for ungdomsledere. Lederne skal opbygge et netværk, hvor de kan hjælpe og styrke hinanden.To mennesker blev sendt af sted, da Jesus havde brug for et æsel. Jesus sendte altid mere end én person af sted, så hvorfor står man så tit alene som ungdomsleder? Det var et af spørgsmålene, som Mike Breen fra England rejste, da han i weekenden var hovedtaler på årets REFILL-konference i Århus. I undervisningen satte han fokus på blandt andet lederskab i teams. Moderne mennesker har brug for fællesskaber, og det har ungdomsledere også.
– Vores DNA er at være en del af et team, sagde Mike Breen, som er leder af en menighed på omkring 2000 medlemmer i Sheffield. Han sagde, at lederskab handler om at tage ansvar for at lede et team på samme måde, som Jesus ledte sine disciple. Samtidig er det også vigtigt selv at indgå i et team.

Ungdomsledere på REFILL-konferencen i Århus sidste weekend diskuterer, hvad man kan bruge et netværk til.
Spæd start

– Mange erfarne ungdomsledere oplever, at tjenesten er ensom, og at de har brug for et netværk, siger Thomas Willer, én af REFILL-arrangørerne.
’Netværk’ var navnet på en workshop lørdag, som mange af de ældre ungdomsledere deltog i. Her kom deltagerne i fællesskab frem til, hvilke målsætninger et netværk mellem ungdomsledere i Danmark skulle have. Anført af kaospilot Morten Andersen satte lederne ord på, hvad de havde brug for i et netværk, ligesom de fik idéer til, hvordan det skulle føres ud i livet.
Resultatet blev, at et netværk for ungdomsledere skal hjælpe lederne til at dele ressourcer, skabe fundament for tværkirkeligt arbejde samt at styrke tjenester. Thomas Willer er koordinator for netværket, som endnu kun er i sin spæde begyndelse.
– Det er meget vigtigt, selvom det kun var en lille start. Det er en god tanke, sagde deltager i workshoppen Andreas Flensted fra Kristent Fællesskab i Hillerød.
– Vi kan nå længere sammen, end når vi står alene. Netværk er relationer, og det er et af områderne, som gerne skulle opbygges gennem dette møde mellem ungdomsledere, sagde kaospilot Morten Andersen blandt andet.
– REFILL skal ikke bare være en årlig konference, men være med til at udvikle netværk, siger Thomas Willer om et af målene for de kommende REFILL-konferencer.
Konferencen i år havde flest deltagere mellem 15 og 24 år, og i alt deltog omkring 300 personer fra både folke- og frikirker i årets REFILL.