Asadyrkelse

Jan Michael Stensman og andre har i Udfordringens læserbrevsspalter beklaget sig over Kirkeministeriets „godkendelse“ af troen på Thor og Odin (Asadyrkelsen). Kære venner: Det er (Gud ske lov!) ikke Kirkeministeriets opgave at bedømme sandhedsværdien i de forskellige religioner, og „godkendelsen“ er da heller ikke udtryk for noget sådant. Den indebærer alene, at Asadyrkerne – i lighed med en række andre kristne og ikke-kristne trossamfund – får vielsesret (dog begrænset til deres egne medlemmer) samt ret til at modtage fradragsberettigede gaver, og det er vel kun naturligt i et land med religionsfrihed. Som kristen er jeg naturligvis meget ked af den omsiggribende dyrkelse af Odin og Thor, Krishna og Buddha (samt ikke mindst Mammon!), men den slags skal bekæmpes ved Ordets forkyndelse, ikke ved diskriminerende lovgivning.
Nikolaj Kjærby Johansen
Ørslevvej 6B
2730 Herlev