Kulturminister dropper porto-diskrimination

Det bliver alligevel muligt for kirkelige blade som Indre Missions Tidende, Katolsk Orientering og Sudanmissionens Mission Afrika at søge økonomisk kompensation fra en ny støttepulje, som er oprettet for at afbøde de værste virkninger af, at det statslige portotilskud bliver afskaffet fra den 1. januar 2004.
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) har nemlig bøjet sig for det massive pres, som opstod, da det stod klart, at religiøse og kirkelige blade på forhånd var udelukkede fra at søge midler fra kompensationspuljen.
I en pressemeddelelse forklarer kulturministeren baggrunden for den ny beslutning:
„…der er især kommet mange reaktioner på det forhold, at religiøse blade ikke var omfattet af tilskudsordningen. Kulturministeren har derfor besluttet at udvide puljen, så den også kommer til at omfatte de religiøse blade…“