The Very Best of Avalon

Det allerbedste fra Avalon er virkelig godt. Det er så godt, at 12 af numrene fra denne opsamlingscd har været nummer 1 på den amerikanske hitliste.
Avalon har seks udgivelser bag sig. Selv kender jeg bedst ‘Oxygen’, som jeg tidligere har anmeldt her i Udfordringen. De andre er ‘joy’, A Maze Of Grace’, ‘Avalon’, In A Different Light’ og sidst ‘O2’, der er et remix album.
Siden sidst er Melissa Green kommet med i gruppen (sept. 2002) i stedet for Cherie Adams. Cherie forlod gruppen til fordel for en karriere som taler ved kvindekonferrencer. Melissa er med på nummeret ‘Everything To Me’. De andre i gruppen er henholdsvis Michael Passons, Jody Mcbrayer og Janna Long.
Normalt går jeg langt udenom opsamlings-cd’er. Dollartegnene er lidt for tydelige i producenternes øjne til, at jeg har lyst til at købe dem. Undtagelsen kommer der, hvor jeg ikke har noget i forvejen med den pågældende gruppe. Hvilket næsten gør sig gældende her.
Det er rigtig fed pop, der fortjener en lytter. Velproduceret og uden fejl. Kritikpunktet kunne måske være, at det er lidt for perfekt. Når det bliver så perfekt, er risikoen, at musikkens ‘sjæl’ mistes. Og netop sjælen har jeg ledt lidt efter. Det er lidt underligt at sidde og anmelde noget musik, der er udgivet for længst. Det er blevet accepteret én gang, det er blevet anmeldt én gang, og det har være nummer 1 på hitlisten én gang. Der har altså været millioner af mennesker, der har smidt penge over disken for at få noget af denne musik, hvilket må betyde, at den er accepteret. Nu er spørgsmålet bare, – vil du synes om den!? Det er der kun én måde at finde frem til: Klik ind på avalonlive.com og lyt til musikken.

Karakter: 9