JORDAN:
Forsøg på arrestation af kristen enke

Tirsdag d. 16. december forsøgte politiet at arrestere Siham Qandah. De bankede på hendes dør i byen Hush, men hverken fru Qandah eller hendes børn var hjemme. Den kristne jordanske enke og mor til to, Siham Qandah, har i en årrække kæmpet for retten til selv at opdrage sine to børn. Hendes muslimske bror er blevet udpeget til værge for børnene, og han forlanger at få børnene udleveret, så han kan overtage opdragelsen af dem. Datteren Rawan er nu 15 år gammel, og sønnen Fadi er 14 år.
Den jordanske Højesteret slog forrige sommer fast, at fru Qandah skal overgive sine børn til sin muslimske bror, Abdullah al-Muhtadi. I modsat fald ville hun blive fængslet, og børnene ville blive taget fra hende med magt. For at undgå dette er hun i perioder gået under jorden med børnene, oplyser organisationen Åbne Døre.