Kristent TV til Kina

Den verdensomspændende kristne TV-kanal GOD TV har bekendtgjort, at de vil begynde at levere kabel-TV til Kina fra midten af januar 2004.
GOD TV har indgået en aftale med Hong Kong Cable TV (HKC) om at levere GOD Channel til Hong Kong i Kina. Kanalen vil fremover være en del af HKC’s programpakke på 60 kanaler. Aftalen vil give en million kinesere i Hong Kong adgang til at se kristne programmer døgnet rundt.
Mens andre kanaler er blevet afvist af HKC, er GOD TV blevet budt velkommen på grund af deres høje programstandarder.
– GOD Channel vil møde behovet for en religiøs kanal, der ikke før har været til rådighed i Hong Kong og Kina, siger HKC’s udviklingschef, William Kwan.
– Hong Kong var tidligere kendt som et indkøbsparadis, siger Bo Sanders, distributionschef i GOD TV, men de senere år er økonomien blevet ringere, og arbejdsløsheden er steget voldsomt. Mange mennesker søger derfor efter andre livsværdier, og dette er en mulighed for, at Gud kan komme ind og røre ved deres liv.
Grundlæggeren af GOD TV, Rory Alec, ser spredningen af kristent TV til Hong Kong som en af de største muligheder nogensinde for kristent TV.
GOD TV blev grundlagt i 1995 af Rory og Wendy Alec. I dag sender GOD TV fra Jerusalem via 10 satellitter til 212 lande i verden. På 80 pct. af jordens overflade er det muligt at nedtage kanalen via satellit og kanalen øger fortsat spredningen via kabel-TV.