Ny kirkevækst-model introduceres i Danmark

London-menighed vokser med 200 nye troende hver uge. Hemmeligheden er den såkaldte G12 Vision, hvor alle medlemmer tager ansvar for 12 „disciple“. Bredt udsnit af kirkeledere tilmeldt konference i Horsens
Colin Dye er en dynamisk præst. For 10 år siden besøgte han Danmark for at inspirere til opstart af nye kirker. Den 5. og 6. februar er han tilbage. Denne gang i Pinsekirken i Horsens for at inspirere til discipelskab gennem den såkaldte G12 Vision.

Colin Dye fra London er ikke tilfreds med „troende“

Colin Dye er præst for Kensington Temple, en stor international pinsekirke i London. Op gennem 90’erne har han ført an i opstart af nye satellitkirker i hele London, så netværket i dag tæller ca. 15.000 medlemmer. Hovedkirken mødes i et lagerlokale, der har plads til 3-4.000.
– Vores idé med menighedsplantning var blandt de mest succesrige i England. Men på trods af væksten var jeg ikke tilfreds, siger Colin Dye.- Mange tusinde mennesker blev kristne gennem vore missionsprogrammer på gaderne, men relativt få af dem blev disciple, og de blev heller ikke integreret i menighedens liv.

Hver mand 12 disciple

Gennem de sidste 3 år har menigheden Kensington Temple gennemgået en gennemgribende forandring. I dag er det ikke nok for kirken, at folk kommer til tro. De skal også udvikle deres kristenliv, blive disciple, der efterligner deres mester: Jesus. Det gøres bedst i små grupper på 12, den såkaldte „G12 vision“. Kensington Temple er nu en dynamisk kirke, som vokser med ca. 200 ny-kristne hver måned.
– G12 visionen er en gennemtænkt og fuldt udviklet strategi, der skaber disciple – og det virker! Vi har i dag almindelige medlemmer, som leder hundredvis af mennesker i små grupper. De samme mennesker sad for 3 år siden som tilskuere i vores møder, siger Colin Dye.

Eksplosiv vækst

G12 Visionen kommer fra Bogota, Colombia i Sydamerika, hvor en pastor Cesar Castellanos helt tilbage i 1983 omstrukturerede sin 120 medlemmers kirke til små grupper. Jesus koncenterede sig om 12 disciple, og det skulle Castellanos og hans medledere i kirken også gøre. I dag består kirken af 28.000 cellegrupper med mellem 6 og 25 i hver, organiseret i et pyramidesystem, hvor ledere hver har ansvar for 12 medkristne, der har ansvar for 12, der har ansvar for 12 osv. „G“ står for „government“ og betyder ledelse.
Kirken i Bogota fortsætter i dag med at vokse eksplosivt. Bare ungdomsmøderne samler omkring 20.000 unge på et fodboldstadium hver lørdag. De senere år er G12 Visionen fænget rundt omkring i verden, også i Europa, hvor Colin Dye er en af fortalerne.
Det er Pinsekirken i Horsens, der har inviteret ham til Danmark. Konferencen starter torsdag aften d. 5. februar og fortsætter hele dagen fredag. Der er tilmeldt 94 fra folkekirker, valgmenigheder, pinsekirker, apostolske kirker, internationale kirker, andre frikirker – i alt fra 27 forskellige menigheder.