[Sonic]: Fôr Sôndag

[Sonic] er husorkester i Århus valgmenigheds ungdomsarbejde [inno:sense], og det var her idéen om at lave noget anderledes startede. Nu har de udgivet debut-albummet Fôr Sôndag.
Sonic vil forsøge at få den kirkelige tradition til at være relevant for unge. Med Fôr Sôndag prøver de at give gamle traditioner nyt liv ved at smække et par beats og noget Synthesizer ind over gamle og ny sange.
Fôr Sôndag er et ok alternativ til de „almindelige“ lovsangs-cd’er, som efterhånden ligner hinanden, men der mangler et højdepunkt. Idéerne fejler intet og meningen med at give gammelt nyt liv er cool, men sangene ligner meget hinanden.
Når man kigge ned over listen af sange, er der et par stykker som stikker frem, f.eks O du Guds lam, Skriv dig Jesus på mit hjerte og Min Jesus. Det er salmer som normalt bliver sunget i kirken søndag formiddag, men [Sonic] har valgt at lave dem lidt finurlige, – og al respekt for det. Jeg er ked af at udtrykke det sådan, men der mangler noget interessant at høre på, det bliver hurtigt kedeligt.
De sange, som er af bedre kvalitet, er [Sonic]’s egne sange. Dina Dot Andersen har skrevet tekst og musik og man kan mærke det personlige islæt i sang og musik.
Det virker som om der er mere frihed i [Sonic]’s egne sange. De andre numre på cd’en giver en fornemmelse af at traditionen og tidligere arrangementer stadig lægger en dæmper på den musikalske frihed.
Fôr Sôndag er et godt alternativ til den lidt døde kirkemusik, men der er et stykke vej før det rigtig fænger og bliver superfedt at høre på.
Keep up the good work!

Karakter: 6 pil op