David Gate: Redemption

David Gate er en ung lovsangsleder fra Harrow i det nordlige London. Selvom han er ung, har han allerede gjort sig bemærket på den kristne lovsangs-scene i England.
Redemption er et resultat af Soul Survivors projekt Emerge. Emerge er et projekt, hvor unge lovsangsledere får mulighed for at få udgivet deres eget materiale.
Redemption er en 7-tracks-skive, hvor 6 numre er skrevet af David selv og et enkelt nummer er skrevet sammen med Matt Redman, som også er co-producer.
Stilen er engelsk! Davids musikalske inspiration har været The Beatles, U2, Radiohead og Coldplay. På den kristne musikscene var det sangere som Martin Smith (Delirious) og Matt Redman, der var de store inspirations-kilder.
Når man lytter til Davids stemme og musik er det næsten som at smide en lidt ældre Delirious-skive i afspilleren. Selvfølgelig er der forskel på Gate og Delirious, men jeg synes det ligner hinanden for meget til, at Redemption bliver cool.
David vil gerne formidle, hvad Gud ønsker at sige til kirken lige nu. Han er derfor meget opmærksom på, hvad undervisere og prædikanter siger, og ikke mindst hvad Helligånden lægger ham på hjerte.
Teksterne er en blanding af tilbedelse og tak, men udtrykker også en erkendelse af, at vi ikke kan i os selv, men vi har brug for, at Gud skal forme og vejlede os.
Redemption er et „det-har-jeg-hørt-før“ album. Jeg savner noget nyt og anderledes. David Gate er dygtig, det er der ingen tvivl om, men mangler at få sin egen stil.
En go’ debutplade, som lander på det jævne.

Karakter: 8