Troen på Gud er altid det vigtigste

– Min tro er grundlaget for alt det, jeg gør.
Uden den havde jeg ikke været der, hvor jeg er i dag, siger den verdenskendte popsanger Stacie OrricoSangstemmen til den 17-årige Stacie Orrico fra Seattle i USA er på det sidste blevet kendt over hele verden. Af Helge Johan Stautland, KPK

Hendes sidste album, ’Stacie Orrico’, er solgt i næsten to millioner eksemplarer. I Norge har singlen ’(There’s gotta be) More to Life’ været i selskab med de øverste på VGs (norsk avis) hitliste i ni uger.

Stacie Orrico indrømmer at det kan være udfordrende at kombinere kristenliv med et liv som pop-stjerne. KPK-foto: Helge Johan Stautland
Livet er mere end…

– ‘More to Life’ handler om, at livet er langt mere end glæden, man kan finde i penge og berømmelse. Sand lykke er for mig at være sammen med min familie og venner, og have mulighed for at deltage i gudstjenesten om søndagen, siger Stacie, som var på besøg i Oslo sidste tirsdag.
Den 17-åriges karriere startede i gospelmiljøet i USA, og Orrico udgav albummet ’Genuine’ da hun var fjorten år. Troen på Gud har hun ikke lagt fra sig, efter karrieren har taget fart.
– En af mine sange på ’Genuine’ handler netop om det at tro på Gud. Jeg ønsker at de, som hører min musik, skal tage stilling til spørgsmålet: Hvad sker der med dig, hvis du dør i dag? fortæller Orrico.
Hun indrømmer, at hun har svært ved at få tid til at pleje sit forhold til Gud.
– Men jeg prøver hver dag at få tid til at læse et afsnit fra Bibelen. Noget jeg har stor glæde af, fortæller Orrico, og siger videre, at hun er heldig med at have familie og venner, der beder for hende.

Et alternativ

Hun siger, hun vil være et alternativ til sangere som Britney Spears, der bruger krop og seksualitet for at ’sælge’ sig selv.
– Jeg mener selvsagt ikke, at det er galt at have et fint udseende, og image er vigtig i popindustrien. Men man kan godt være populær, uden at man nødvendigvis må nedværdige sig selv, siger Stacie.
Et almindeligt teenage-liv er det vanskeligt at få tid til, synes den unge sanger. For tiden er hun i gang med at afslutte gymnasiet.
– Jeg håber, at jeg med tiden får mulighed for at fuldføre en uddannelse, slutter Stacie Orrico, som snart tager fat på sin turné i Japan.