Baby i huset

I ugens bagsmæk får Anders genopfrisket,
hvordan det er at have små børnTil jul fik min 6-årige datter en dukke. Sådan en dukke, der både kan grine, græde og sutte på flaske. Når hun (altså dukken) er tændt, er hun glad og pludrer som en rigtig lille baby. I vores digitale tidsalder lyder det faktisk meget realistisk. Når så dukken bliver lagt ned, sukker hun, og hvis hun bliver vugget et par gange, falder hun i søvn. Hun sover så med en temmelig hørbar vejrtrækning.
Heldigvis slukker hun selv efter et par minutter. Når hun tages op, vågner hun og er ked af det og skal klappes på ryggen, temmelig voldsomt, for at blive glad igen
Vores datter går virkelig højt op i det. Når dukken ”sover” tysser hun på os, så vi ikke vækker ”hende”.
Når et af vore børn er syge, bytter en af os voksne plads med en af dem, så der ligger en af os inde ved ham/hende. Forleden var det min kones tur til at ligge i min datters seng, i samme værelse som vores dreng. Vores datter har et hav af bamser, dukker osv. i sin seng.
Jeg ville gerne hjælpe, så jeg tog den omtalte dukke for at gøre plads til min kone! Åh, nej! Hun startede selvfølgelig straks med sin pludren. Det lød kraftigere end normalt så for ikke at vække nogen, skyndte jeg mig ud på badeværelset og lukkede døren, så hun ikke skulle vække nogen.
Febrilsk stod jeg der på badeværelset og forsøgte at vugge hende i søvn i mine arme. Når det gøres lidt voldsomt, falder hun som regel hurtigere i søvn. Men også her er dukken temmelig realistisk: Når de skal sove, vil de som regel ikke!
Til sidst gav jeg op og besluttede mig for at finde kontakten bagpå, så jeg kunne slukke for hende. Hun havde en del tøj på, så det tog lidt tid, alt imens hun pludrede løs. Slukket blev hun og vi kunne lægge os til at sove.
Ja, det gav minder om dengang vi var en småbørnsfamilie. Ikke noget jeg savner voldsomt meget, – de havde jo ikke sådan en kontakt bagpå!
Engang troede jeg at jeg havde en stor tålmodighed, men den kunne rent faktisk blive større! Godt Gud har tålmodighed med os og ikke slukker for kontakten.
Morale: Hvor er jeg glad for, at dukken ikke kan tisse!