Tina Kruse
Ildsjæl for Afrika

På fredag byder Tina Kruse velkommen til reception i Afrika InTouch nye lokaler i Bruunsgade 36, 2.th. i centrum af Århus.Dermed tager ungdoms-foreningen endnu et selvstændigt skridt ud i den „voksne“ verden.
Afrika InTouch har nemlig besluttet sig til ikke blot at være ungdomsforening for Sudanmissionens børn og unge, men for alle Afrika- og missions-interesserede. Og det er symptomatisk for den nye linje, at man i forbindelse med åbningen i Århus har inviteret ungdoms-forskeren Thomas Willer til at holde et seminar efter receptionen om trends i ungdoms-kulturen, og hvordan kristne børne- og ungdoms-organisationer kan relatere til unges tro og værdier.
Udflytningen til egne lokaler i Århus passer godt sammen med, at AITs nye leder, Tina Kruse, også bor i Søften i Århus-området. Formanden, Anders Mogensen, og en del af bestyrelsen bor også i Århus.
Tina Kruse blev nærmest headhuntet til stillingen, der i sommers blev ledig efter 8 år med Heine Lokjær Hansen.
Tina var på det tidspunkt i Etiopien som vikar på den Norske Skole sammen med sin mand Steen og deres tre børn, Kristoffer, Mads og Anders.
Efter en hurtig tur til Danmark, blev hun enstemmigt valgt som ny AIT-leder, og det blev samtidig besluttet at flytte AIT til Århus.
Tina er en pige med gå-på-mod. Allerede som barn i Hanning ved Skjern spillede hun ivrigt fodbold, og hun sørger fortsat for, at familien lever et aktivt liv med cykleture og sport. Selv dyrker hun gerne aerobic, når hun kan få det presset ind i programmet.
Steen mødte hun allerede som barn i Hanning, og senere på Vestjysk Gymnasium i Tarm, hvor de var med i de kristne studerendes KFS-gruppe. Tina kom også i KFUM & KFUK.
De to Hanning-boere var ganske vist ikke kærester, men det blev de, da de flyttede til Århus. Hun for at læse til lærer, han for at blive socialpædagog. I 1990 blev de gift.
Efter endt uddannelse blev Tina i 1995 ansat på Jakobsskolen i Riisskov. Efter nogle år her skulle der ske noget nyt, så familien tog orlov og rejste til Etiopien!
– Det var en fantastisk gave sådan at få mulighed for at komme til Afrika, siger Tina.
– Vi var alle glade for det, også børnene efter lidt tilvending. Og jeg kunne godt tænke mig at komme derud igen, indrømmer Tina.
Steen arbejder nu på børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling i Riisskov. Han er den musikalske i familien og gør-det-selv mand på huset i Søften.
Efter at have oplevet Afrika ønsker Tina, at især unge skal blive klar over, at der er en verden udenfor „parcelhus-Danmark“. Hun vil gerne invitere skoleklasser op på AITs kontor eller selv tage ud på skoler og i foreninger:
– Måske kunne unge blive klar over, at de også kan hjælpe børn og unge i f.eks. Afrika, og måske kunne vi få øjnene op for, hvor meget vi egentlig har at være taknemlige for, siger hun.