200 mio. kristne bliver forfulgt

Nordkorea og Saudi-Arabien ligger stadig på de to øverste pladser på Åbne Døres World Watch-Liste over lande, hvor forfølgelse af kristne er værst.Omkring 200 millioner kristne lider under forfølgelse for deres tro, viser en opdateret liste fra organisationen Åbne Døre.
Desuden bliver mellem 200 til 400 millioner diskrimineret af den simple grund, at de er kristne.

Forværrede forhold i Iran

Den årlige liste fra Åbne Døre rangerer lande efter intensiteten af den forfølgelse, som kristne udsættes for i deres bestræbelser på at udøve deres tro.
En af de markante ændringer på listen er, at Iran har bevæget sig fra at være nummer 10 i 2003 til nu at være nummer 5.
Ændringen skyldes primært en betydelig stigning i antallet af kristne, der i det forgangne år er blevet arresteret og tilbageholdt uden retssag på grund af deres religiøse overbevisning.
I december blev et stort antal kristne med muslimsk baggrund også fysisk mishandlet på grund af omgivelsernes modstand mod deres nyvundne tro.

Nordkorea stadig værst

Det isolerede kommunistiske land Nordkorea ligger stadig nummer et på den kedelige liste.
Nordkoreanske flygtninge har i de senere år berettet om, at kirken ikke blot har overlevet, men er vokset. Men at udøve sin kristne tro synligt i Nordkorea kan dog stadig medføre fængsling og dødsstraf.
Saudi-Arabien er på listens andenplads – efterfulgt af Laos, De Centrale Højlande i Vietnam, Iran, Turkmenistan, Maldiverne, Bhutan, Myanmar (Burma) og Kina.