En musical bliver til

Rundt om på landets efterskoler er det et hit at lave musical, men hvordan bliver en musical egentlig til? Sommersted Ungdomsskole giver et lille indblik
i processen fra idé til virkelighed.

Venstre: Camilla og Jens i fuld gang med at lave kulisser.
Højre: Dramaholdet lytter opmærksomt under øvelserne

Af Rasmus Meldgaard, musical PR-gruppen

Så er starten gået til Sommersted Ungdomsskoles årlige musical. I år er titlen „Rejsen mod Lyset“.

Historien er inspireret af en kombination af legenden om Den Fjerde Vismand og Jesu ord om Verdensdommen fra Matthæusevangeliet kapitel 21.
Den er skrevet og formuleret af lærere og elever på skolen. Dertil hører replikker, sange, danse osv. Det er et stort projekt, og af den grund startede arbejdet allerede før jul.
Musicalen på Sommersted Ungdomsskole er for både elever og lærere et højdepunkt, og der bliver således arbejdet målrettet og med stort engagement fra alle sider.

Et musicalforløb

På introdagen i oktober startede Musicalprojektet 2004 med en samling i foredragssalen. Emnet blev opgivet, eleverne fordelt i grupper og årets største brainstorm var en realitet.
Ideer til tøj, personer, replikker, budskaber og rekvisitter fyldte hjernerne til bristepunktet, og kreativiteten hang tykt i luften. Efter samlingen i foredragssalen var der nok for de forskellige udvalg at arbejde med.
Alle elever tilmeldte sig en arbejdsgruppe, henholdsvis musik, kulisser, kostumer, praktisk, multimedie og dans.
Senere blev flere aftener brugt på musik, replikker og opførelse.
Fredag den 12. marts startede musicalugen i de forskellige grupper, og energien snurrede. Resten af ugen går med intensivt arbejde og ihærdige indsatser indtil generalprøven, forpremieren og til sidst premieren om fredagen.