Avalon: The Creed

Flere gange prisvinder Avalon tog af sted på turne i februar i år i forbindelse med, at deres nye cd ‘The Creed’ udkom. Der er gået tre år, siden vi sidst har set og hørt en hel studie-indspilning fra dem. Dog har de i mellemtiden udgivet ‘The Very Best of’.
I de ni år, Avalon har været fremme, har de solgt rundt regnet to millioner cd’er og haft 19 nr. 1 hit-singler. De har modtaget en American Music Award for bedste inspirational music, samt tre Dove-awards (har været nomineret til 20).
Cd’en ‘The Creed’ er ifølge gruppen selv en autobiografi med musikalske reflektioner over, hvad det vil sige at overgive sig helt til Gud, og om tro midt i stormens øje. I mine ører er det blot en „lidt over gennemsnittet“-blanding af pop-ballader og lovsang. Har du lyst til at danse, kan du gøre det til ‘Good Way’.
Mit yndlingsnummer må helt klart være ‘Renew Me’, der er en bøn til Helligånden om at komme med forvandling. Melodien og teksten i nummeret gør det nemt bare at overgive sig til at tilbede Gud. Et generelt problem er dog, at det er lidt svært at følge med i, hvad der bliver sunget, hvis man ikke direkte sidder med teksterne foran sig.
Tre af gruppens fire sangere har deres egen hjemmeside, hvor man også kan se de cd’er, de individuelt har fået udgivet. Links kan findes på Avalons hjemmeside: www.avalonlive.com, hvor du også kan få en smuglytter på ‘The Creed’.

Karakter: 9