Hold kærligheden levende

De mindre familielejre er et populært alternativ til de store stævnerI uge 30 er der mulighed for at få udført et serviceeftersyn på ægtefællers kærlighed til hinanden, når ”Familier på Vej” arrangerer en uges ferie med undervisning: Ferie, Fest og Farver i Sommersted i Sønderjylland.Hvorfor er det kun 1/3 af alle ægteskaber, der holder livet ud? „Familier på Vej” har tænkt på dette i mange år og er kommet til den erfaring, at det overvejende er, fordi vi er for dårlige til at vedligeholde vores kærlighed til hinanden – både i vores parforhold, men også i forholdet til vores forældre og vores venner.
På lejren er der mulighed for at få undervisning i hvad der skal til for at holde kærligheden levende, selv at arbejde med stoffet og at holde ferie. Det sker sammen med en masse andre familier, men det er også muligt for dem, der ikke lever i et parforhold, at være med. Det, der gælder i relationer m.m. i et parforhold, gælder også i venskabsforhold, så alle kan få gavn af undervisningen.
I 10 år har foreningen „Familier på Vej” holdt disse kursusuger i Sommersted, og arrangørerne oplyser, at en lang række familier her i landet fortæller, at de har fået ny energi og glæde i det daglige samliv.
Mens de voksne er til undervisning, er der program for børnene og de unge i forskellige aldersgrupper. I det hele taget er der sørget for, at ugen skal være en god oplevelse for hele familien

Evangelisk Fællesskab

holder i år sommerlejr på Ungdomsskolen ”Øresund” i dagene 26.juni – 3. juli.
Evangelisk Fællesskab er et fælleskirkeligt arbejdsfællesskab, som nu for 11. gang inviterer til en uge med et kristent fællesskab omkring talere som f.eks. Leif Rasmussen, Apostolsk kirke, Ole Backer Mogensen, Bethlehemskirken, Buck Hudson, profet og forkynder fra USA nu bosat i Sverige, Betina Wiik, fra Cafékirken (Adventistkirken), Thomas Baldur, Missionsforbundet m. fl.
Sommerlejrudvalget, som består af folke- og frikirkefolk fra Amager, giver også undervisning: Birte og Victor Crillesen, Kirsten og Per Nielsen, Grete Simonsen, Agnethe og Gerner Zimino.
Lejren har alle 11 år været til stor velsignelse for mange, og mange kommer igen år efter år, men der er også plads til nye ansigter og til at være en del af det fællesskab, som opstår i ugens løb.
– Når vi er sammen, tænker vi meget lidt på de kirkemæssige forskelle. Kærligheden mellem os trives, og vi vokser i respekt og tillid til hinanden. At være på lejr sammen betyder netop, at vi bliver knyttet endnu mere sammen med Guds kærligheds bånd, udtaler Agnethe og Gerner Zimino, som nu på 11. år er lejrens ledere.
Der er særligt program for børn og unge, og også de kan forberede sig til en uge med store oplevelser.

Nyt Liv

har Familietræf på Djurslands Efterskole 3.-10. juli.
Familietræf er en slags bibelcamping, hvor der lægges megen vægt på mulighed for at holde ferie og være sammen. Hver dag er der en bibeltime og et aftenmøde med Bent Ryborg, Frederikssund.
Som en del af Familietræf er der en selvstændig ungdomslejr, mens der et andet sted på den over 40 tdr. land store ejendom er en selvstændig børnelejr, der i øvrigt hvert år afvikles i samarbejde med Blå Kors Ungdom.
Familietræf er således også en mulighed for, at hele familien kan tage afsted sammen – og alligevel være på børnelejr ‘for sig selv’.

Nyt Liv tilbyder tur for teenagere til Capernwray i England
Capernwray for teenagere

Desuden laver Nyt Liv for andet år i træk en tur for teenagere til Capernwray i England. Slottet Capernwray Hall er til hverdag ramme om Fakkelbærernes internationale bibelskole, men om sommeren arrangeres der forskellige lejre.
– Sidste år deltog 15 danske teenagere fra hele landet, og de havde en kanon uge med udfordrende bibelundervisning, masser af moderne lovsang og masser af utraditionelle og nye aktiviteter, siger Christian Larsen, der igen i år bliver rejseleder på turen sammen med sin kone Else Marie.
Capernwray har et team på ca. 8-10 unge i alderen 18-25 år, der står for ugen.