Nydanskere kalder til bøn

Kristne indvandrere tager fat om gammel dansk tradition og udfordrer hjemmedanskere til at bruge fridagen St. Bededag til det den oprindeligt var tiltænkt: bøn.

– Glem ikke Jeres kristne rødder, udtaler Jonas Kouazzi Zessia, som er præst i en fransktalende baptistkirke i København.

Fredag aften d. 7. maj holdes „Bøn for Nationen“ i en af de historiske kirker i København, bygget af Christian IV: Trinitatis Kirke ved Rundetårn.
– De internationale kirker i København har fået en vision for at bede sammen i enhed for nationen, skriver repræsentanter for 30 etniske kirker i København, Jonas Kouassi-Zessia og Ravi Chandran i en indbydelse.
– I tidligere tider indkaldte kongen nationen til bøn i vanskelige tider. Det kunne være i forbindelse med krig, økonomiske problemer eller pestsygdomme. Der blev efterhånden mange sådanne bededage, og i forbindelse med en helligdagsreform i 1770 blev mange af disse helligdage fjernet men Store Bededag blev bibeholdt.
– Glem ikke Jeres kristne rødder, udtaler Jonas Kouazzi Zessia, som er præst i en fransktalende baptistkirke i København.
De internationale kirker har indbudt en række danske menigheder i København og Evangelisk Alliance i København har sagt ja til at være bagland for arrangementet sammen med Kirkernes Integrations Tjeneste og Tværkulturelt Center. Indbydelsen går bredt ud til alle kirker og missionsbevægelser.
På mødet vil der blive forbøn for nationen og for vækkelse blandt folk.
Det er vor hensigt at spørge de præster/ledere der melder tilbage om at være med til at lede dele af forbønnen, som vil følge modellen fra „Fader vor“. Aftenen vil skiftevis foregå på dansk og engelsk, så der bliver en atmosfære af enhed og samarbejde, lover indbyderne.