Grønlandske kristne mødes

Den nye fælles frikirke holder årsmøde-konference i IlulissatDen 19.-23. maj holder den grønlandske frikirke sin årlige konference.

Blandt talerne er Aqqalu Berthelsen

På grønlandsk hedder kirken: Inuunerup Nutaap Oqaluffia.
Sidste år blev den holdt i Nuuk og da kunne man markere, at det var 50 år siden, den første frikirkemissionær, Rune Åsblom, kom til Grønland.

I år i Ilulissat

I år holdes konferencen i Ilulissat. Her har Det Danske Missionsforbund drevet arbejde i næsten 25 år – de sidste år med Kerstin og Bjarne Nederby Jessen som ledere (omtalt i interview uge 18).
Det startede som et kristent socialt arbejde blandt børn og unge, og ud af det voksede en levedygtig menighed.
I år er det anden gang, at Missionshuset Qupaloraarsuk er værter for den grønlandske frikirkekonference.
Det er en stor opgave for en menighed på 50, men man glæder sig over opgaven og den velsignelse, den bringer med.

Mest undervisning

En enkelt dag er afsat til forhandlinger. Den øvrige tid er til undervisning, seminarer, forkyndelse, lovsang og tilbedelse.
Det Danske Missionsforbunds missionsforstander Leo Hansen er gæstetaler på konferencen.
Der bliver to vigtige seminarer. Det ene ledes af børnekonsulent Ivan Zimmermann og henvender sig til nuværende og kommende børneledere. Det andet ledes af Aqqalu Berthelsen, John Østergaard og Bjarne Nederby Jessen og handler om ældstetjenesten. Det henvender sig til nuværende ældste, men lige så meget til folk i menighederne i almindelighed.

Også vækkelsesmøde

Forkyndelsen er delt mellem Leo Hansen, Aqqalu Berthelsen, John Østergaard og Bjarne Nederby Jessen. De fleste af møderne henvender sig til frikirkekristne i Grønland, men den ene aften laver man et vækkelsesmøde, der henvender sig til folk i byen.