Ingen pinse uden festival

Så er det igen blevet pinse og tid til
Å-festival i Sdr. Felding, men den bliver
ikke, som den plejer…Som noget nyt har man i år indført en talent-konkurrence. Talent Maskinen er stedet, hvor fem deltagere får chancen for at vise deres musiske talenter.

Andrew Peterson fra USA er årets hovednavn i Sdr. Felding.

De fem deltagere i konkurrencen er allerede udvalgt blandt de indsendte demoer. Vinderen af konkurrencen får chancen for at spille til næste års Å-festival og GLOW Festival i Lunderskov til august.
Deltagerne I Talent Maskinen bliver bakket op af bandet fra gospelkoret Amaze, når de fredag aften går på scenen.
Inden de nye talenter skal vise, hvad de kan, vil Claes Wegener varme op med gospel af bedste kvalitet. Han er en meget rutineret gospel-sanger og har mange års erfaring. De fleste kender ham nok for hans deltagelse i det danske Melodi Grandprix 2004.
Til at levere musikken har han allieret sig med gospelkoret Amaze, som består af et tre mand stort band og fire sangere. Amaze spiller over hele landet og tager til sommer på gospeltourné med Lene Mathiesen fra sidste års Stjerne for en aften.

Lørdag er lovsangsfest

Lørdag aften vil være en lovsangsfest. Lovsangs-bandet Wet Stone Burning vil lede lovsangen, og der vil være drama med Indre Missions Bibelskole fra Børkop.
Til at slutte lovsangsfesten af kommer gospelkoret Primus. Primus er et af landets bedste og mest rutinerede gospelkor, som giver koncerter i hele landet. Koret består af 35 udvalgte sangere, og med sig har de deres eget band på seks mand.

Claes Wegener giver koncert fredag aften på den store scene
Nye navne i missionhuset

Om eftermiddagen vil der både lørdag og søndag være koncerter i missionshuset. Her er det tre unge bands, som har fået muligheden. Det er Spark, No Fake og Sunburstgloom.
Spark og Sunburstgloom var begge med ved dette års Audeo Showcase på Voxhall i Århus. Sunburstgloom har især gjort sig bemærket i foråret, ved at komme i semifinalen ved LiveContest (tidl. DM i Rock, red.). Bandet No Fake kommer fra København og spiller melodiøs funk underbygget med ærlige tekster.

Hovednavn spiller folk

Søndag aften er det tid til årets hovednavn, men inden han går på scenen vil danske Bursting Bubble give publikum en koncert med medrivende pop/funk.
Årets hovednavn er Andrew Peterson fra USA. Andrew spiller folk blandet med akustisk pop. Til Å-festival tager han ikke et stort band med, men bliver bakket op af sin ven Ben Shive på klaver.
Andrew Peterson har udgivet 3 albums på pladeselskabet Essential Records, som blandt andet har Jars of Clay og Third Day i stalden. Sidste år spillede han på en af Europas største musikfestivaler, Flevo Festival i Holland.

Meget mere end musik

Å-festival er meget andet end bare musik, der er meget andet på programmet.
Der vil være bibelgrupper, pinsegudstjeneste og gospelmesse. Fredag og lørdag aften vil der være dele-messe og stille-messe i Sdr.Felding Kirke. De to messe-former er et alternativ for festivalens deltagere. Her kan man finde ro og dele sit liv med andre.
Å-festival starter fredag den 28. om aftenen og slutter mandag den 31. maj.


Artiklen fortsætter efter annoncen: