Kristen glæde over valgresultat

Kristne i Indien ser det overraskende resultat i parlamentsvalget som svar på bøn.Resulatet af valget, hvor Kongrespartiet blev den store sejrherre og og det regerende hindunationalistiske parti BJP taberen, betyder at Sonia Gan-dhi bliver ny premierminister.
Joseph D’Souza, præsident i “All India Christian Council”, siger, at valgresultatet var uventet, men at flere tusinder kristne ledere har været i bøn og faste for valget. Ifølge D’Souza har BJP overtaget kontrollen af uddannelsessystemet og omskrevet lærebøgerne. BJP har også foreslået en lov, der forbyder konverteringer.
Siden BJP kom til magten i 1998 er antallet af hinduekstremisters angreb på kristne og andre minoriteter øget.
I delstaten Tamil-Nadu, hvor BJP introducerede anti-konversionloven vandt BJP ikke en eneste plads i parlamentet.
Den indiske grundlov garanterer ens rettigheder til alle borgere uanset religion, fødsel eller kaste, noget som D’Souza forventer, at Sonia Gandhi og hendes venstreorienterede allierede vil regere efter i praksis.
I Indien er 81 pct. hinuder, 12 pct. muslimer, 2,3 pct. kristne og under 2 pct. sikher.
-and