Desperation: From the Rooftops

„Desperation“ er navnet på en pastors vision om at samle unge i forbøn, lovsang og tjeneste for Gud. From the Rooftops er et album fra en nylig Desperation Conference, hvor der kom unge fra mange steder i USA for sammen at tilbede en levende Gud. Teksterne er skrevet af de 3 sangere, Jared Anderson, Jon Egan and Glenn Packiam, der på skift er i front på alle sangene.
Stilen er live rock/lovsang, lidt i stil med Matt Redman, Sonic Flood og Passion. Det skal siges uden at sidestille dem.
De fleste sange virker meget gængse og forudsigelige, man savner hurtigt lidt kreativitet. Vokalen på flere numre er meget nasal, det er jo på mode at være nasal rocksanger, men i dette tilfælde kan det godt virke lidt „klemt“ og trættende.
Teksterne er bibelske, helt i overensstemmelse med,hvad hengiven lovsang skal være, men man skal ikke forvente den helt store poesi. Tekster som „I give you myself„ X 8 er godt at synge, men det har man hørt i andre sange. Entusiasmen fejler dog ingenting, hverken fra sangerne eller forsamlingen, ingen bliver holdt tilbage, og man fornemmer en villighed til at tilbede. Der bliver råbt på et tidspunkt: „This is the gathering of the willing hearts“, og det er på en eller anden måde den røde tråd på denne cd. Det er på mange måder en god cd, men det er ikke en kommende lovsangsklassiker.
Den skal have en karakter, og i disse eksamenstider vil den sammen med en masse studerende få lov til at „nuppe“ et 8 tal.

Karakter: 8