Third day – What a day!

600 unge sang, sprang og svedte sig tirsdag aften gennem et brag af en koncert i AalborgFor Mac Powell og drengene i Third Day var tirsdagens arrangement i Aalborg at regne for en intim-koncert.
Så sent som to dage tidligere spillede bandet for 40.000 fans i Holland.Der var nu intet, der tydede på, at koncerten for de 600 i Aalborg rangerede lavere på stjernernes favoritliste. Der var fuldt knald på fra første akkord. Masser af energi, udstråling og høj klasse.
– Selvfølgelig er det sjovt at spille for mange tusinde mennesker, men det er umuligt at nå ud over scenekanten til dem alle sammen, forklarede forsanger Mac Powell efter koncerten.
– I aften følte vi, at vi nåede
alle tilhørere. Folk var entusiastiske og virkede åbne over for det, vi prøvede at siger undervejs. Derfor er små koncerter også gode koncerter for os.

Gå ud på linen

Gennem halvanden time leverede de fem amerikanere et show med godbidder fra hele Third Day-repertoiret. Fra gamle slagere, over de populære lovsange fra Offerings-cd’erne til de spritnye fra Wire-pladen.
Det hele blev krydret med masser af overskud på scenen og små komplimenter til Danmark og danskerne. Og så havde bassisten Tai Anderson endda iført sig noget, der lignede en dansk landsholdstrøje til anledning.
I den mere alvorlige afdeling opfordrede Mac Powell de unge danskere til at adlyde Guds kald til at gå ud i verden.
– Vi er kaldet til at være jordens salt, som skal hindre kødet i at rådne. Mennesker omkring os er kødet, der er ved at rådne, og måske er det allerede begyndt at lugte. Men selv om vi ikke har lyst til at røre ved det, kan vi ikke bare sidde i vores kirker og se på,
– Vi skal være i verden, men ikke af verden. Det er som at gå på en line, hvor man nemt kan falde. Men hvis du synes, at du mangler et sikkerhedsnet, skal du vide, at Gud altid er parat til at gribe dig, hvis du falder, sagde han.
– I Third Day har vi valgt at gå ud på linen. Vi forsøger at påvirke verden mere, end den formår at påvirke os, sluttede den skæggede forsanger.

Første turne i Europa

Det er første gang, Third Day er på turne i Europa, og det var med en del betænkeligheder, bandet i sidste uge forlod det trygge Atlanta for at spille syv koncerter i Europa.
– Det var ligesom da vi begyndte i 1994. Mon der kommer folk til koncerterne? Kender folk vores sange? Vi ved godt, at vi er et nyt band i Europa. Omend et ret erfarent band, griner Mac Powell.
De 600 i Gigantium kendte tilsyneladende sangene. I hvert fald skrålede de med fra start til slut.
I USA har Third Day vundet et hav af priser og et netop blevet kåret som årets bedste kristne liveband.
– Vi er blevet et ret stort navn i USA, men vi er meget opmærksomme på at holde fødderne på jorden.
– Det er nu ikke så svært som kristen, for hver gang jeg synes, jeg er cool, så minder Gud mig om, at det er jeg overhovedet ikke, griner Mac Powell.
Både under og efter koncerten lovede Mac Powell, at koncerten i Aalborg ikke bliver det sidste, danskerne får at høre til Third Day.
– Vi kommer helt sikkert tilbage til Europa. Det har været en meget stor oplevelse, og jeg tror, vi kommer igen i løbet af et eller to år.

Mindre underskud

Med de 600 koncertgængere i Gigantium gav tirsdagens koncert et mindre underskud på 6000-7000 kr. Det svarer til ca. 30 betalende gæster.
– Det er lidt skuffende, selv om det er eksamenstid. Hvis ikke Third Day kan trække fulde huse, ved jeg ikke, hvem der kan, siger formand Stefan Winther fra Glow Concerts, der sammen med Aalborg IMU stod bag koncerten.
– Vi vil prøve at få hevet de sidste kroner i hus. Ellers har vi en fast aftale i Glow Concerts. Hvis vi arrangerer noget, der giver underskud, så må vi betale af egen lomme. Det er med til at gøre det ekstra spændende, siger han.
Blandt de 600 tilhørere havde flere rejst langt for at opleve koncerten.
En enkelt havde taget turen helt fra Finland for at opleve Third Day.