Kristne fængslet i Eritrea

Eriteas politi har fængslet tre fremtrædende pastorer samt en populær kristen sanger i løbet af de seneste tre uger. Hermed har regeringen optrappet dets 2 år lange forsøg på at ramme landets evangeliske kristne. Haile Naizgi, formanden for „Mullu Wongel“, en pinsekirke, og dr. Kifle Gebreneskel, formanden for Eritreas evangeliske alliance, blev arresteret d. 23. maj . Fire dage senere blev Pastor Tesfatsion Hagos fra „Rema evangeliske kirke“ i Asmara arresteret.
Helen Berhane, der er 29 år, har siden den 13. maj været indespærret i en skibscontainer i militærlejren i Mai Serva. Hun har for nylig udgivet et album med musik, populært blandt de unge. Helen er medlem af Remakirken og har angiveligt afvist krav om at underskrive et papir, hvorpå der står, at hun afsværger sin kristne tro og lover at holde op med at deltage i kristne aktiviteter i Eritrea.
Til dato er ingen af disse protestantiske kristne blevet fremstillet for retten eller anklaget for lovovertrædelser, som det ellers ifølge loven kræves indenfor 48 timer efter arrestation.
Baggrunden for disse forfølgelser er en lov, der er indført i Eritrea, hvori man kun anerkender fire „historiske“ religiøse institutioner som bemyndigede til at afholde gudstjenester i landet : Ortodokse, katolikker, den Evangelisk Lutherske kirke og islam.