Fred Hammond: – somethin’ ’bout love

Fred Hammond (FrHa) er GODT kendt i danske gospel-kredse. Det er der heller ikke noget at sige til, han skriver nemlig nogle fantastiske tekster og laver de fedeste melodier. Det er lækker pop eller funky grooves, som man ville kunne høre det hos Tower of Power.
”somethin’ ’bout love” er en solo-cd…..eller i hvert fald uden hans fabelagtige kor Radical for Christ. Et par af backing-sangerne er dog fra koret. Det er lang tid siden, at FrHa har lavet en solo-cd (hvis man lige ser bort fra hans jule-cd). Egentligt er der ikke sket ret meget nyt. Der er stadig utrolig meget programmering på cd’en, så hvis man kan lide at dyrke den stil, så er der virkelig noget for feinsmeckere. Stilen er laid-back gospel-pop og R&B.
Når jeg får en FrHa-cd i hånden, er forventningerne altid skruet helt vildt i vejret, og sådan var det også denne gang……nedtur siger jeg bare. Den er bare for kedelig!!!!!….elller hvad? For det første er jeg ikke så vild med programmering – det er der masser af. For det andet er hans kor ikke med – det er jeg ellers vild med, og for det tredje er jeg ikke så begejstret for pop – det er der rigeligt af. Det vil sige, som udgangspunkt er denne cd dødsdømt hos mig. Meeeeeeeeeen nu er det jo Frede Fed, og han kan faktisk stadig overraske (ligesom Grækenland!!!!) Efter nu at have hørt cd’en en del gange, er jeg faktisk ved at blive omvendt. Programmering er faktisk ikke helt så tosset, hans backingsangere gør det rigtig godt, og pop kan jeg vel lære at holde af! Når man ser bort fra alt det tekniske i musikken, er der jo stadig de smukke og gribende tekster – og de er RIGTIG gode.
Som sædvanlig har Fred Hammond leveret et produkt, som godt kan gå hen og holde i mange år.