Bliv målrettet efter påske

75 personer fra 12 forskellige kirker dukkede op til det første intro- og informationsmøde om forløbet „40 målrettede dage“, som fire nordjyske frikirker inviterer alle andre kirker i Danmark til at deltage i.

Finn Kier-Hansen er præst i frikirken Bethania i Tylstrup

„40 målrettede dage“ handler om, at den enkelte deltager finder ud af, at Gud har en mening med, at man er til. De nordjyske kirkers idé er, at lade samtlige interesserede danske kirker gennemføre det 40-dages forløb på samme tid i 2005. I øjeblikket er man ved at oversætte materialet, som kommer fra kirken Saddleback Church i Los Angeles, og man er derfor først klar til at skyde de 40 dage i gang efter påsken 2005.
I løbet af de knap seks uger skal alle deltagerne i projektet læse bogen „Det målrettede liv“ igennem og derefter i mindre grupper samtale om hver uges emner. Dertil kommer, at de deltagende kirkers gudstjenester i 40-dages perioden vil være med temaer fra bogen. Endelig vil man lægge op til, at deltagerne lærer bibelvers udenad.
– Det er jo en tradition, som vi næsten er gået helt væk fra i Danmark, siger præst Finn Kier-Hansen fra en af de arrangerende kirker, Bethania i Tylstrup, om udenadslæren.
Han forklarer endvidere, at den amerikanske kirke ikke tager penge for at overlade konceptet til Danmark, og at flere af vores nabolande allerede har gennemført tilsvarende kampagner med succes.
– Det er vores håb, at vi fremover kan gennemføre 40-dages forløbet to gange om året. Vi regner med, at det kommer til at koste 1500-2000 kroner for hver deltagende kirke. For det beløb får man så en „værktøjskasse“ med alt materiale, som er nødvendigt for at gennemføre forløbet i sin egen kirke, oplyser Finn Kier-Hansen.