Et kick til Attention

Et band, der ikke længere eksisterer, besøgte Glow-festivalen i Lunderskov. Svenske Attention mødtes efter to år igen på scenen for at spille lørdag aften.
– Vi fik virkelig et ’kick’ af det. Vi kommer til at snakke om det hele natten, siger Robert Eriksson, der er tidligere forsanger, efter bandets optræden. Bandets storhedstid var mellem 1996 og 1999, hvor de fik deres gennembrud i både Danmark og USA. For to år siden, i 2002, gik medlemmerne hver til sit.
– Vi tog en længere vej på turen herhen, så vi kunne snakke sammen. Vi er glade for at kunne være sammen igen, siger Robert Eriksson.

Danskere er mere frie

Han forklarer, at bandmedlemmerne følte, at konceptet for Attention var forbi, da bandet blev opløst. Det var tid til noget nyt. I dag er størstedelen af de gamle medlemmer med i FOLK, som spiller svensk lovsangsmusik til gudstjenester og konferencer.
– Det føles godt at lave noget andet. Vi havde lyst til at træde til side og ikke selv være i fokus, siger Robert Eriksson.
For en aften kom bandet dog i fokus igen. Det meste af publikum hoppede og klappede til sangene fra slutningen af halvfemserne.
Den forhenværende forsanger var begejstret for det danske publikum.
– Jeg var overrasket over al den sang og dans. I gav alt, hvad I havde, siger han.
Han siger også, at han generelt oplever publikum mere frie i Danmark end i Sverige.
Selvom bandet kun mødtes for en enkelt aften, var Attentions budskab der stadig.
– Det er ikke bare musik. Det er et budskab. Vi vil fortælle, at Gud altid ønsker en relation med os, og at Han altid holder udkig efter os, siger Robert.
Bandets medlemmer skulle oprindeligt have spillet sammen med Steven Mark Pasch på Glow-festivalen. Han meldte afbud i sidste øjeblik, og svenskerne blev spurgt, om de ville give koncert som ’Attention’. Det ville de.