Strømmen er tilbage – Halleluja!

Teknikerne i den glohede hal måtte tørre panden en ekstra gang, da strømmen forlod hallen for anden gang få minutter inde i koncerten med amerikanske By The Tree.

Chuck Dennie i forgrunden for lovsangsbandet By The Tree, som var med hele weekenden

På scenen blev episoden taget med ophøjet ro.
– Når strømmen går, er det tegn på, at vi har haft det sjovt, lød det med et glimt i øjet fra en storsvedende Chuck Dennie, som snart efter kunne genoptage koncerten.
Sammen med resten af bandet indledte By The Tree-forsangeren koncerten med en række af bandets egne numre. Men det var helt klart de rockede syng-med-versioner af en række kendte lovsange, der fik det unge publikum med.

Forelsket i Jesus

„God of wonders“, „Light of the World“ og „Open the Eyes of my Heart“ blev brølet til himlen, indtil Chuck Dennie manede til en smule besindighed.
– Det er let at løfte hænderne her i aften. Men det er langt sværere at forblive tro mod Jesus, når I kommer tilbage til skolen eller arbejdet. Min bøn er, at vi alle må blive forelskede i Jesus, så vi er ligeså frimodige, når vi kommer ud af hallen. Her er vi mange om at udgøre Kristi legeme. Derude er vi kun få, understregede han.
Det amerikanske tremandsorkester begyndte deres karriere som et lovsangsband, men efterhånden som succesen blev større, blev lovsangen trængt i baggrunden.
– Nu er vi et lovsangsband igen. Ved Guds hjælp fandt vi tilbage til træet, hvor han vil have os, fortæller forsangeren efter koncerten.
– Vi kalder os By The Tree, fordi det er ved træet, vi lever. Det var ved frugten på træet, synden kom ind i verden, og det er ved korsets træ, vi har fået tilgivelse.

Ros til danske bands

De tre bandmedlemmer brugte en stor del af weekenden på at hygge sig med festivaldeltagerne og lytte til de mange danske bands, der spillede på Glow Festival.
– Det har været en kæmpeoplevelse. I har virkelig god musik her i Danmark, og jeg kan se på musikerne, at de elsker Jesus, siger Chuck Dennie.
Også de unge festivalgæster var forsangeren begejstret for.
– Det er meget anderledes end at spille i USA. Her er folk med hele tiden og meget opmærksomme. Man kan se, at de virkelig kan lide musikken og budskabet, sagde han.
Sammen med bandets trommeslager er Chuck Dennie iført en t-shirt med påskriften „Jesus loves me, and my tatooes.“
– Vi er vilde med tatoveringer. Jeg har selv fem, bl.a. har jeg mit yndlingsbibelvers tatoveret på armen, så jeg er sikker på, at jeg aldrig glemmer det, forklarer han.