Downhere imponerede – og blev imponeret

– Hey, I er ligesom canadierne. I skejer ikke bare ud, I smager på musikken og lytter til teksten. Jeg kan se det i jeres øjne, lød det ærligt og imponeret fra Downhere-forsanger Marc Martel.

Fredagens hovednavn Downhere leverede en gedigen rock-koncert på Glow Festival

Der var ellers nok, at skeje ud til, da canadiske Downhere trykkede den af fra Glow Festivalens store scene fredag aften. Bandet leverede sublim rock og rå energi som baggrund for Marc Martels fantastiske vokal, som konstant svinger fra rå rock til blid falset.
Selv om Downhere er forholdsvis ukendte i Danmark, var gruppens danske hardcore-fans mødt op og sang med fra første strofe. De mere uindviede måtte pænt vente med at røre stemmebåndet til bandets udgave af U2-hittet Beautifull Day.
Først sent nåede bandet frem til det kristne budskab, som de fire medlemmer føler sig kaldet til at rejse rundt med.
– Vi har ofte spurgt os selv, hvad verden skal med endnu et rockband. Men efter at have kørt rundt i en stinkende lastbil i fem år er vi ikke i tvivl om, at Gud ønsker at bruge os og vores musik. Det oplever vi dag efter dag, forklarer guitarist Jason Germain.
– Jeg kan godt lide at se mit liv som et eventyr. Og det bedste ved at være kristen er, at min helt altid vinder til sidst, uanset hvor mange mørke skygger der ellers er i mit liv, siger Marc Martel.
Canadierne havde generelt masser af roser til festival-arrangørerne.
– Det her er en lille og helt ny festival. Alligevel fungerer alt tilsyneladende helt perfekt. Det er jeg meget imponeret over, siger Martel, som to dage før spillede på den langt større Flevo Festival i Holland.