Hjælp på vej til kirkelyttere

I Holland benytter mere end 20.000 lyttere sig af muligheden for at overvære radiotransmiterede gudstjenester fra den lokale sognekirke, der sendes via internettet.Kniber det med at komme ud af fjerene søndag morgen, eller er bentøjet bare ikke længere til kirkegang, så er hjælpen snart ikke længere væk end radioen.

Mens flere europæiske lande allerede har taget den nye teknologi til sig, findes tilbuddet endnu ikke i danske kirker. Det billede ændrer sig angiveligt i løbet af nogle år.

Det hollandske firma Havecom har nemlig udviklet en særlig kirkeradio, så enhver med en modtager kan lytte med på salmesang og prædiken direkte fra den lokale sognekirke.
Kirkeradioen kræver, at sognekirken installerer en særlig sender i kirken, og at brugerne udstyres med modtagere. Gudstjenesten transmitteres så til modtageren via internettet.

I 500 danske kirker om få år

Havecom har endnu ikke kontrakt med nogen danske kirker, men lande som Italien, Frankrig, Schweiz og Holland er allerede med på bølgen, og direktør i Havecom, Albert van Harten forventer, at 500 danske kirker vil have en sender om få år.
I opfindelsens hjemland Holland har kirkeradioen over 20.000 brugere, fortrinsvis syge og ældre, som ikke har mulighed for at komme i kirke.