Tonéx OUT THE BOX


USÆDVANLIG!!!! Det er den letteste beskrivelse af Tonéx’ (udtales Toe-Nay) nye plade. Det er første gang, jeg hører hans musik, og nu skal jeg helt klart have fat i hans to foregående cd’er. Selv om denne anmeldelse burde være en smule objektiv, så ved jeg allerede nu, at det bliver helt umuligt at efterkomme.
Tonéx er kun midt i tyverne, men er allerede nu et kæmpe navn i den amerikanske gospelmusik.
Han har en fantastisk stemme, som han kan gøre ALT med. Han lyder som en mellemting mellem Daryl Coley, Bobby McFerrin og Chris Rock. Stilmæssigt spænder han meget bredt: Justin Timberlake, Prince, Michael Jackson, Blues Brothers, D.A.D. (ja, du læste rigtigt), Kirk Franklin (som også optræder på cd’en), John P. Kee, Usher, 50 Cent plus, at der også er rigtig gospel på DOBBELT-cd’en. …..!!! Den store stilspredning kan måske være forvirrende, men sangene kommer i en rækkefølge, så der er en slags sammenhæng. Det er heller ikke en fuldstændig kopi af de ovennævnte kunstneres stil – sangene bliver spillet med en fed gospel-feeling, så man tydeligt mærker, at det er Tonéx, der står på scenen.
Cd’erne er optaget ved en koncert i Tonéx’ hjemby, San Diego i Califonien. Med sig på scenen har han et fantastisk 40-mands kor (The Peculiar People) og et mindst ligeså suverænt 12-mands band. Teksterne er hovedsageligt skrevet af A. C. Williams II. Der er 36 tracks i alt på de to cd’er, men det er ikke sange det hele. Der er en del små interludes, og så en hel del band-jam, som bare er vildt fedt. Jeg finder 13-skalaen alt for lille til at karakterisere denne cd, så jeg giver den et Abolut Must Have!!! Cd’en er heller ikke for gospel-nybegyndere, men føler man sig klar til en heftig gang urban contemporary gospel, så er denne cd’en, du SKAL have.