Missionsforbundet har valgt ny missionsforstander

Peter Gøtz fra Espergærde har ved Det Danske Missionsforbunds sommerstævne i Kolding afløst Leo Hansen som Missionsforstander. Leo Hansen har været Missionsforstander i 16 år og har nu givet stafetten videre til Peter Gøtz.
Peter Gøtz er ikke ukendt med opgaven. Fra 1986-1998 var han medlem af forbundsrådet og fra 1990-1998 var han forbundsrådets formand og arbejdede i disse år tæt sammen med Missionsforstander Leo Hansen og ind imellem overlappede de omkring hinandens opgaver. Missionsforstanderen er Missionsforbundets åndelige leder, mens formanden har et mere praktisk ansvar.
Peter Gøtz er en kendt skikkelse i mange sammenhænge, fordi han har haft en række forskellige roller siden han studerede teologi på Ansgar Teologiske Seminarium i Oslo. Han var præst i Vestermarkskirken i Grindsted fra 1975-80. De følgende ti år var han først landsleder i Youth for Christ i Danmark og siden omrejsende underviser i forskellige kirkesamfund sideløbende med at han var ungdomskonsulent i Missionsforbundet. Siden 1990 har Peter Gøtz været præst i Missionsforbundet i Espergærde. De seneste år har han desuden været formand for bestyrelsen for Missionsforbundets efterskole Øresund og siden 2003 medlem af bestyrelsen for Evangelisk Alliance.
Peter Gøtz er en skattet forkynder – ikke bare i Missionsforbundet, men også i en række andre kirkelige sammenhænge. Overalt hvor han har virket, har han skabt respekt om sig selv og den tjeneste, han står i. Han er meget optaget af det tværkirkelige samarbejde og er god til at bygge bro mellem holdninger.
Med Peter Gøtz har Missionsforbundet fået en ny åndelig styrmand og med ham ved roret skal Missionsforbundet videreudvikle sig omkring den PAGT man indgik med hinanden ved sommerstævnet i Kolding.